Hem från Gården
En härlig kombination av sötma, sälta och bitterhet får du i denna magiska sallad. Med endast ett fåtal ingredienser kan du skapa en härlig palette av smaker för gommen. Radicchio Treviso är den röda avlånga...
Läs MerDenna fantastiska tomat som ibland kallas vintertomat växer i lavajorden kring Vesuvio. Tomaten har ett tjockt skal för att klara hettan och vid skörd i september hängs den upp i fina klasar för att lufttork...
Läs MerNu när sommaren är här så passa på att frossa i underbara stenfrukter. Har du lyckan att äga en vedeldad ugn är det fantastiskt att baka nektariner i klyftor på eftervärmen från pizzabaket, annars går det br...
Läs MerÄlskar den italienska korven salsiccia, det är en färsk korv som jag gillar att ta ur sitt skinn, dela i mindre bitar och göra en gryta av. Här kommer ett enkelt och smakrikt recept som passar både till vard...
Läs MerEn stor favorit för mig är bittra sallader, de kommer i en uppsjö olika varianter och gör sig särskilt bra blandade med olika sorters späda blad men blir också fantastiskt god om man fräser den lätt med lite...
Läs MerFrisésallad är en av mina favoriter. Den är mycket hållbar i kylen och god att äta både i sallad och tillagad. Den har en fin krispig textur och en mild ngt bitter smak och blandar sig väl med andra sallader...
Läs MerFamiljen Martelli i Lari utanför Pisa har i generationer tillverkat sin utsökta pasta enligt samma recept. Av endast 3 ingredienser, durumvete, vatten och salt framställer de en underbar pasta med fin räffla...
Läs MerNu när plommonen är som bäst är det magiskt gott att använda dem i matlagningen. Här ett recept på salsa som funkar utmärkt till både vitlöksfrästa räkor, kyckling eller som topping på en bruschetta. På bild...
Läs MerEn underbar sallad att servera som en lättare lunch med lite kallskuret till eller som förrätt till kvällens grillat. Burrata är en krämigare variant av Mozzarella där man tillfört grädde för att få den fyll...
Läs MerPaprikan, är alltid först grön och skiftar sedan färg under mognad. Paprikor kan vara gröna, röda, orangea, gula och mer ovanligt, vita och lila beroende på vilken sort som odlas, var de odlas och när de od...
Läs MerLök av olika slag odlades redan på medeltiden för dess goda egenskaper både som livsmedel och som läkemedel. Lök innehåller nyttiga ämnen som antioxidanter och proteiner. De som äter lök regelbundet sägs ku...
Läs MerTomater innehåller tre mycket kraftiga antioxidanter. Betakaroten, Vitamin E och vitamin C. Väljer du att äta tomaterna tillsammans med hälsosamma vegetabiliska fetter som exempelvis avokado, raps eller oliv...
Läs Mer