Hem från Gården

Nektariner i ugn!
Nektariner i ugn!

Nu när sommaren är här så passa på att frossa i underbara stenfrukter. Har du lyckan att äga en vedeldad ugn är det fantastiskt att baka nektariner i klyftor på eftervärmen från pizzabaket, annars går det br...

Läs Mer
Papardelle med salsicciagryta
Papardelle med salsicciagryta

Älskar den italienska korven salsiccia, det är en färsk korv som jag gillar att ta ur sitt skinn, dela i mindre bitar och göra en gryta av. Här kommer ett enkelt och smakrikt recept som passar både till vard...

Läs Mer
Valentine´s day
Valentine´s day

Baka något sött till Valentines day! Min vän Sofia skapar underbara bakverk i choklad, här kommer hennes utsökta Chokladtårta med ganache och till serverar hon en fantastisk pistagegrädde. Chokladkaka:  3 äg...

Läs Mer
Bittra sallader!
Vinter
Bittra sallader!

En stor favorit för mig är bittra sallader, de kommer i en uppsjö olika varianter och gör sig särskilt bra blandade med olika sorters späda blad men blir också fantastiskt god om man fräser den lätt med lite...

Läs Mer
JUL, ätbara gåvor!
Vinter
JUL, ätbara gåvor!

Snart är det jul och vi kan erbjuda möjligheten att beställa ätbara gåvor att ge bort till nära och kära. Vi har färdiga uppskattade presentkit i 4 olika prisklasser.  299kr, 499kr, 699kr samt 999kr (alla pr...

Läs Mer
Scarola Riccia, frisésallad
Höst Vinter
Scarola Riccia, frisésallad

Frisésallad är en av mina favoriter. Den är mycket hållbar i kylen och god att äta både i sallad och tillagad. Den har en fin krispig textur och en mild ngt bitter smak och blandar sig väl med andra sallader...

Läs Mer
Martelli, underbar pasta!
Martelli, underbar pasta!

Familjen Martelli i Lari utanför Pisa har i generationer tillverkat sin utsökta pasta enligt samma recept. Av endast 3 ingredienser, durumvete, vatten och salt framställer de en underbar pasta med fin räffla...

Läs Mer
Piennolotomater
Piennolotomater

Evighetstomaten eller som den också kallas vintertomaten växer i lavajorden kring Vesuvio. Det är en grupp av olika tomater men främst "Principe Borghese". Tack vare sitt tjocka skal så klarar den hettan väl...

Läs Mer
Plommonsalsa
Höst
Septembersalsa

Nu när plommonen är som bäst är det magiskt gott att använda dem i matlagningen. Här ett recept på salsa som funkar utmärkt till både vitlöksfrästa räkor, kyckling eller som topping på en bruschetta. På bild...

Läs Mer
Ljuvlig kombo,  Grillade nektariner + Burrata
Sommar
Ljuvlig kombo, Grillade nektariner + Burrata

En underbar sallad att servera som en lättare lunch med lite kallskuret till eller som förrätt till kvällens grillat. Burrata är en krämigare variant av Mozzarella där man tillfört grädde för att få den fyll...

Läs Mer
Paprika, röda, gula, gröna
Höst Sommar Vår
Paprika, röda, gula, gröna

Paprikan, är alltid först grön och skiftar sedan färg under mognad. Paprikor kan vara gröna, röda, orangea, gula och mer ovanligt, vita och lila beroende på vilken sort som odlas, var de odlas och när de od...

Läs Mer
Lök Lök Lök
Höst
Lök Lök Lök

Lök av olika slag odlades redan på medeltiden för dess goda egenskaper både som livsmedel och som läkemedel. Lök innehåller nyttiga ämnen som antioxidanter och proteiner. De som äter lök regelbundet sägs ku...

Läs Mer