Hem från Gården

Inför Alla Hjärtans dag har matkreatören Johanna Ljunggren @in.aurea tagit fram en meny i samarbete med Hem från Gården. Här vill vi lyfta den vackra Radicchion som kommer i många olika färger och former oc...
Läs Mer
En härlig kombination av sötma, sälta och bitterhet får du i denna magiska sallad. Med endast ett fåtal ingredienser kan du skapa en härlig palette av smaker för gommen. Radicchio Treviso är den röda avlånga...
Läs Mer
Denna fantastiska tomat som ibland kallas vintertomat växer i lavajorden kring Vesuvio. Tomaten har ett tjockt skal för att klara hettan och vid skörd i september hängs den upp i fina klasar för att lufttork...
Läs Mer
Nu när sommaren är här så passa på att frossa i underbara stenfrukter. Har du lyckan att äga en vedeldad ugn är det fantastiskt att baka nektariner i klyftor på eftervärmen från pizzabaket, annars går det br...
Läs Mer
Älskar den italienska korven salsiccia, det är en färsk korv som jag gillar att ta ur sitt skinn, dela i mindre bitar och göra en gryta av. Här kommer ett enkelt och smakrikt recept som passar både till vard...
Läs Mer
Baka något sött till Valentines day! Min vän Sofia skapar underbara bakverk i choklad, här kommer hennes utsökta Chokladtårta med ganache och till serverar hon en fantastisk pistagegrädde. Chokladkaka: 3 äg...
Läs Mer
En stor favorit för mig är bittra sallader, de kommer i en uppsjö olika varianter och gör sig särskilt bra blandade med olika sorters späda blad men blir också fantastiskt god om man fräser den lätt med lite...
Läs Mer
Snart är det jul och vi kan erbjuda möjligheten att beställa ätbara gåvor att ge bort till nära och kära. Vi har färdiga uppskattade presentkit i 4 olika prisklasser. 299kr, 499kr, 699kr samt 999kr (alla pr...
Läs Mer
Frisésallad är en av mina favoriter. Den är mycket hållbar i kylen och god att äta både i sallad och tillagad. Den har en fin krispig textur och en mild ngt bitter smak och blandar sig väl med andra sallader...
Läs Mer
Familjen Martelli i Lari utanför Pisa har i generationer tillverkat sin utsökta pasta enligt samma recept. Av endast 3 ingredienser, durumvete, vatten och salt framställer de en underbar pasta med fin räffla...
Läs Mer
Nu när plommonen är som bäst är det magiskt gott att använda dem i matlagningen. Här ett recept på salsa som funkar utmärkt till både vitlöksfrästa räkor, kyckling eller som topping på en bruschetta. På bild...
Läs Mer
En underbar sallad att servera som en lättare lunch med lite kallskuret till eller som förrätt till kvällens grillat. Burrata är en krämigare variant av Mozzarella där man tillfört grädde för att få den fyll...
Läs Mer