Hem från Gården

Scarola Riccia, frisésallad
Höst Vinter
Scarola Riccia, frisésallad

Frisésallad är en av mina favoriter. Den är mycket hållbar i kylen och god att äta både i sallad och tillagad. Den har en fin krispig textur och en mild ngt bitter smak och blandar sig väl med andra sallader...

Läs Mer
Plommonsalsa
Höst
Septembersalsa

Nu när plommonen är som bäst är det magiskt gott att använda dem i matlagningen. Här ett recept på salsa som funkar utmärkt till både vitlöksfrästa räkor, kyckling eller som topping på en bruschetta. På bild...

Läs Mer
Paprika, röda, gula, gröna
Höst Sommar Vår
Paprika, röda, gula, gröna

Paprikan, är alltid först grön och skiftar sedan färg under mognad. Paprikor kan vara gröna, röda, orangea, gula och mer ovanligt, vita och lila beroende på vilken sort som odlas, var de odlas och när de od...

Läs Mer
Lök Lök Lök
Höst
Lök Lök Lök

Lök av olika slag odlades redan på medeltiden för dess goda egenskaper både som livsmedel och som läkemedel. Lök innehåller nyttiga ämnen som antioxidanter och proteiner. De som äter lök regelbundet sägs ku...

Läs Mer