Ljuvliga gratinerade tomater!
Hade lite San Marzano tomater häromkvällen och ville skapa något gott varmt tillbehör med dem. Det gick snabbt och enkelt att färdigställa och blev supergoda som tillbehör till en köttbit.
Ingredienser
10 st San Marzano tomater (avlånga tomater lr ta de du har)
1 dl Ströbröd
1 dl Riven parmesan
1 dl hackade gröna oliver (Nocellara del Belice)
1/2 dl Hackad bladpersilja
2 hackade/riven vitlök
2 msk olivolja
1 ägg
Citronzest att toppa med
Smaka av med salt & peppar
Skär tomaterna på längden och gröp ur innanmätet. Lägg tomathalvorna på en plåt/form och hacka upp fruktköttet och lägg i en skål. Blanda i övriga ingredienser med tomathacket och smaka av med salt och peppar. Det ska vara en tät massa, så justera med mer parmesan/ ströbröd om den blir för lös. Fyll sedan tomaterna med röran och toppa med riven parmesan. Gratinera i ugn 180°C ca 50 min.
Lägg upp på fat kring en blandad sallad i god vinigrett och riv över citronzest.
Njut!