Papardelle med salsicciagryta

Älskar den italienska korven salsiccia, det är en färsk korv som jag gillar att ta ur sitt skinn, dela i mindre bitar och göra en gryta av. Här kommer ett enkelt och smakrikt recept som passar både till vardag och fest. Min vän Gunilla gjorde den på färska Datterino tomater men du kan också lägga till San Marzano tomater på burk.

Ingredienser,

400g Papardelle, 1 paket salsiccia, 1 vitlöksklyfta skivad, 250 g Datterino tomater delade, 50g bladpersilja hackad, 1 dl vitt vin, Chiliflakes, 1 burk San Marzano tomater om du önskar den mer såsig, 100g Parmigiano-Reggiano riven.

Hetta upp oljan och fräs salsicciafärsen 7-8 minuter så den får fin färg, tillsätt den skivade vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt de delade tomaterna samt det vita vinet och låt det puttra ca 5-10minuter för att reducera ner till hälften, tillsätt chiliflakes. Önskar du grytan mer såsig tillsätt även en burk San Marzanotomater som du mixat, låt allt koka ihop ca 10 minuter.

Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisning på paketet. När det återstår ca 2 minuter av koktiden så lyft över den i salsicciagrytan, kom ihåg att spara lite av pastavattnet. Blanda allt väl smaka av med salt och peppar och tillsätt den hackade persiljan samt den rivna osten, späd ev med lite pastavatten för ytterligare krämighet.

Njut!

 

 

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida