Almnäs Bruk

Härifrån kommer bla den goda osten Almnäs Tegel som är en storsäljare. Gården är ekologisk och ligger vid Vättern strax utanför Hjo. Ostarna som tillverkas här är inspirerade av alpostar, dvs stora ostar med lång lagring som ger mycket karaktär.


Jürss mejeri

I Hälleforsnäs i natursköna Sörmland hittar du det här fina mejeriet som tillverkar alla sina ostar av lokal ekologisk mjölk. Bland storsäljarna finns Sörmlands Ädel, en blåmögelost som vunnit många priser för sin goda smak.


Stavtorps musteri

Från trakterna kring Malmköping kommer Hem från Gården´s fina honung som är obehandlad dvs inte upphettad och därför har bevarat sina fina egenskaper med vitaminer och mineraler.


Sanda Hönseri

Våra ekologiska ägg kommer från Sanda Hönseri i Österhaninge söder om Stockholm. Där får hönsen sprätta fritt och väljer själva om de vill vara ute eller inne.


BLOEM

Fredrik och Daniel på BLOEM är de som skapar våra vackra buketter. De väljer blommor efter säsong och komponerar buketten för alla sinnen. Vackert!


Ignalat

Det här mejeriet ligger i Apulien och deras specialitet är färska ostar såsom Burrata , rökt Burrata och Mozzarella. Det är ett anrikt mejeri som grundades 1948 och fortfarande tillverkas ostarna hantverksmässigt och för hand.


Fior d´Agerola

Fior di Latte, en mozzarella som har sitt ursprung från Napoli. Det är den här osten som den klassiska napolitanska pizzan toppas med.


Alpe Pragas

Vi samarbetar med Alpe Pragas som förser oss med fantastisk sylt från Dolomiterna. De kokar i små batcher med endast socker och pektin från äpple som tillsats. Det ger en intensiv och frukttät sylt med massa smak.


Lüch da Pcei

Ett fantastisk litet mejeri i Dolomiterna som tillverkar både ost och yoghurt. Ostarna görs av opastöriserad komjölk och får mogna till perfektion. Yoghurten innehåller inga tillsatser förutom en kompott som tillför sötma. Mjölken är naturligt rik på Omega -3, vitaminer och mineraler.


Martelli

I Lari strax utanför Pisa görs den här härliga pastan av familjen Martelli. De använder sig av bronsvalsar som ger en rustik textur till ytan, pastan får sedan lufttorka minst 4 dygn. De ända råvarorna är Durumvete och vatten.


Jimmy Tartufi

Våra tryffelprodukter kommer från Umbrien. Det finns både pasta, ris, tryffelolja och i säsong även färsk tryffel. För att tryffelsmaken ska komma till sin rätt krävs fett så för att lyfta dina rätter så använd olja eller smör.


Viragi

Från Viragi kommer vår smakrika kallpressade olivolja Polifemo DOP. Oljan produceras på Sicilien och träden växer i ett skyddat område kring berget Tonda Iblei.


Opo Veneto

Vår grönskaslevernatör sedan flera år arbetar med många olika små producenter men har sin uppsamlingsplats i Verona. De väljer det bästa av vad naturen har att erbjuda och är specialister på olika typer av Radicchio,, rose´sallad i många olika varianter.


Saline Culcasi

Från Riserva del Mare på Sicilien kommer vårt fantastiska apelsinsalt. Det är ett naturligt havssalt med torkat skal från apelsin i. Saltet är oraffinerat och framställs enligt Slow food som verkar för att bevara hantverk och tradition.