Bittra sallader!

En stor favorit för mig är bittra sallader, de kommer i en uppsjö olika varianter och gör sig särskilt bra blandade med olika sorters späda blad men blir också fantastiskt god om man fräser den lätt med lite vitlök i olivolja (då mildras bitterheten något) eller i en Risotto.

Det är en typisk vintersallad och odlas främst i norra Italien. De har alla lite olika styrka i sin bitterhet och den som är lite mildare i karaktären är radicchio Tardivo, som även kallas kungen av rosésallad.

Just nu äter jag den helst rå, fint strimlad med smakkompisarna apelsin, silverlök, granatäpple och mynta. Smaksätt med en god vitvinsvinäger, kallpressad olivolja salt och peppar. 

Det känns så underbart att även i januari kunna äta en så färgstark och smakrik sallad fylld av vitaminer och antioxidanter.

Njut!

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida