Nektariner i ugn!

Nu när sommaren är här så passa på att frossa i underbara stenfrukter. Har du lyckan att äga en vedeldad ugn är det fantastiskt att baka nektariner i klyftor på eftervärmen från pizzabaket, annars går det bra med vanlig ugn också.

Sätt ugnen på 200°C eller baka i vedugn.

Räkna med en nektarin eller persika /person (går bra med plommon också)

Klyfta frukten och lägg i en ugnsfast form. Gör en blandning av farin eller rörsocker (ca 1-2 msk /person), 1 msk mortlade kardemummakärnor samt en kvist färsk rosmarin och strö över frukten toppa med ca 1 msk smör /person. Blanda runt och ställ in i ugnen ca 8-10 min. Du vill att sockret ska karamelliseras och bli lite brunt i kanterna och frukterna mjuka. Gott att strössla lite hackad mandel eller pistagenötter över som avslut.

Njut en vispad creme fraiche smaksatt med florsocker till!

 

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida