Septembersalsa
Nu när plommonen är som bäst är det magiskt gott att använda dem i matlagningen. Här ett recept på salsa som funkar utmärkt till både vitlöksfrästa räkor, kyckling eller som topping på en bruschetta. På bilden har jag använt gula plommon men det går lika bra med blå.
Du behöver
4-5 Plommon (blå eller gula)
1-2 Avokado
1/2 skalad gurka
1 hackad rödlök
koriander eller persilja efter smak (tillsätt tillsammans med dressing)
1/2 riven vitlök (kan uteslutas)
Dressing
1/2 citron
Kallpressad olivolja
Chili för lite hetta, färsk eller flakes
Salt och peppar
Tärna alla ingredienser i jämnstora bitar och blanda varsamt. Tillsätt saften från citron, olivolja, chili, salt och peppar. Smaka av!
Salsan blir bara godare om den får dra till sig smakerna och kom ihåg att låta den tempereras innan servering för bästa smakupplevelse. Njut!