Hem från Gården

Bittra sallader!
Vinter
Bittra sallader!

En stor favorit för mig är bittra sallader, de kommer i en uppsjö olika varianter och gör sig särskilt bra blandade med olika sorters späda blad men blir också fantastiskt god om man fräser den lätt med lite...

Läs Mer
Scarola Riccia, frisésallad
Höst Vinter
Scarola Riccia, frisésallad

Frisésallad är en av mina favoriter. Den är mycket hållbar i kylen och god att äta både i sallad och tillagad. Den har en fin krispig textur och en mild ngt bitter smak och blandar sig väl med andra sallader...

Läs Mer
Ribollita en toscansk bönsoppa!
Vinter
Ribollita en toscansk bönsoppa!

När det är kallt ute passar en rustik soppa perfekt att värma sig med. Ribollita är en toscansk bön och grönsakssoppa perfekt att ta med i termos till backen eller skridskobanan. Njut av aktivitet och god ma...

Läs Mer
Bästa tiden för citrus är nu!
Vår Vinter
Bästa tiden för citrus är nu!

Smakrika och saftiga citroner kan användas till så mycket. Här är ett underbart recept på citronpesto med mycket parmesan och basilika att varva med en nykokt spaghetti eller papardelle.  Ingerdienser: 3-4 c...

Läs Mer