Smakrik höstsallad!

En härlig kombination av sötma, sälta och bitterhet får du i denna magiska sallad.

Med endast ett fåtal ingredienser kan du skapa en härlig palette av smaker för gommen. Radicchio Treviso är den röda avlånga rosésalladen som odlas flitigt i norra Italien, den har en något högre bitterhet än sin runda kusin men i kombination med rätt ingredienser blommar den ut och ger endast ett elegant avslut med sin beska. Till 4 personer behöver du

1 Radicchio Treviso

15 st Stora gröna oliver gärna Nocelara del Belice DOP från Sicilien

Dressing:

3 msk kallpressad olivolja av god kvalitet

1 msk Balsamvinäger lagrad med hög sötma= lagrad

1 msk spad från oliverna

1 msk honung (frivilligt)

100g Hyvlad Parmigiano-Reggiano

Dela salladen på längden och skär sedan tvärs över i ca 2-3 cm bitar och lägg i en skål. Dela oliverna på längden och kärna ur, platta till dem med bredsidan av kniven och lägg dem i skålen, blanda runt och massera salladen något.

Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar för rätt balans med syra, sötma och sälta. Häll dressingen över salladen och blanda väl, den ska vara blank och låt den marinera en stund innan servering. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med den hyvlade parmesanen.

Njut!

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida