Ljuvlig kombo, Grillade nektariner + Burrata
En underbar sallad att servera som en lättare lunch med lite kallskuret till eller som förrätt till kvällens grillat.
Burrata är en krämigare variant av Mozzarella där man tillfört grädde för att få den fylliga mjuka smaken och konsistensen.
Till 4-6 personer
4-5 nektariner
2-3 burrata
Mynta/basilika
Ruccola
Rivet skal av citron
4 msk rostade solrosfrön
Dressing:
1/2 dl god olivolja
2 msk god rödvinsvinäger
Rivet skal av citron
salt och peppar efter smak
Dela nektarinerna på hälften, pensla med olivolja. Lägg med snittytan ner mot grillgaller /grillpanna. Låt frukten bli rejält sotad. Vänd frukten och låt de bli genomvarma och mjuka på indirekt värme på grillen eller dra av pannan och låt ligga kvar på eftervärme. Tiden beror lite på hur mogen frukten är så var uppmärksam att de inte går för länge.
Gör en bädd av ruccola, lägg burratan hel på fatet då den är så krämig och flyter ut om du delar innan servering. Fördela de ljumma nektarinerna över salladen och toppa med dressingen, de rostade solrosfröna för crunch och basilikan och mynta för ytterligare smak och färg.
Det är viktigt med syran i dressingen för att balansera ut sötman i frukten och gott med de gröna bladen för friskheten.
Ät och njut!