Ljuvlig kombo, Grillade nektariner + Burrata

En underbar sallad att servera som en lättare lunch med lite kallskuret till eller som förrätt till kvällens grillat.

Burrata är en krämigare variant av Mozzarella där man tillfört grädde för att få den fylliga mjuka smaken och konsistensen.

Till 4-6 personer

4-5 nektariner

2-3 burrata

Mynta/basilika

Ruccola

Rivet skal av citron

4 msk rostade solrosfrön

 

Dressing:

1/2 dl god olivolja

2 msk god rödvinsvinäger

Rivet skal av citron

salt och peppar efter smak

Dela nektarinerna på hälften, pensla med olivolja. Lägg med snittytan ner mot grillgaller /grillpanna. Låt frukten bli rejält sotad. Vänd frukten och låt de bli genomvarma och mjuka på indirekt värme på grillen eller dra av pannan och låt ligga kvar på eftervärme. Tiden beror lite på hur mogen frukten är så var uppmärksam att de inte går för länge.

Gör en bädd av ruccola, lägg burratan hel på fatet då den är så krämig och flyter ut om du delar innan servering. Fördela de ljumma nektarinerna över salladen och toppa med dressingen, de rostade solrosfröna för crunch och basilikan och mynta för ytterligare smak och färg.

Det är viktigt med syran i dressingen för att balansera ut sötman i frukten och gott med de gröna bladen för friskheten.

Ät och njut!

 

 

 

 

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida