Piennolotomater

Evighetstomaten eller som den också kallas vintertomaten växer i lavajorden kring Vesuvio. Det är en grupp av olika tomater men främst "Principe Borghese". Tack vare sitt tjocka skal så klarar den hettan väl och konserverar fruktköttet långt in på vintern. De hängs upp i speciella klasar som kallas Piennolo. Tomaterna hänger luftigt och torkar långsamt vilket motverkar att de jäser, de blir med tiden lite skrynkliga. Smaken är söt och lite rustik och tomaten passar utmärkt till Bruschetta men används främst till att gör ljuvlig tomatsås.

Fräs delade tomater i olivolja med lite vitlök. Slå på en skvätt vitt vin eller pastavatten och låt det sakta puttra några minuter. Servera till nykokt Martelli spaghetti toppat med massor av färskriven Parmigiano-Reggiano och svartpeppar.

NJUT!

Kommentarer 0

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan dem blir godkända för publicering på våran hemsida